• Vill du sälja golfbollar? Kontakta oss
Fri frakt vid beställning över 749:- / Snabb leverans / Bra kvalité

 Från vattenhål till leverans


Steg ett
Efter kontakt med olika klubbar åker vi dit och dyker i deras vattenhål efter bortslagna bollar.

Steg två
När bollarna är plockade och smutsiga tvättar vi dem och förbereder dessa återvunna golfbollar för försäljning.


Steg tre
När bollarna är i toppskick sorteras dem noggrant utifrån klass och sort. Detta steg lägger vi mycket fokus på då vi anser att det är mycket viktigt.

Steg fyra
Sista steget är att packa och skicka hem de billiga golfbollarna till er som beställer! 


Kretsloppet

Många golfare känner igen sig i att man ibland slår ner golfbollen i vattnet. Väldigt ofta ligger bollarna kvar och detta tar vi vara på. Med hjälp av kontakten mellan oss och olika golfklubbar kan vi dyka i olika vattenhål och plocka upp alla bortslagna bollar. Det är otroligt många bollar som just nu ligger i en damm och inte gör någon nytta. Det vill vi ändra på! Denna process gynnar er golfare, som får billiga golfbollar, det gynnar oss på 18mulligans och samtidigt miljön. Golfbollar som ligger i vattenhål en längre tid utsöndrar tillslut ett gift och andra plastpartiklar som påverkar varelserna i vattnet negativt. Läs om varför golfbollar är skadligt för fiskar och andra varelser i vattnet här. Våran vision är att skapa ett kretslopp som gör att majoriteten av golfbollarna som slås bort återvinns och kan användas igen istället för att göra skada. 

Efter vi plockat bollarna genomgår dem en process och tvättas noggrant och därefter sorteras. När vi väl tvättat och sorterat in dem så delar vi in bollarna i olika klasser för att lätt veta hur skicket på dem är. Detta är en väldigt noggrann sortering och ni kan läsa om de olika klasserna under fliken ''Klasser''. 


                                 


Klasser                     


Golfbollarnas miljöpåverkan

Golfbollar som legat på botten en längre tid påverkar nämligen miljön negativt, främst de vatten som är i anslutning till havet. Detta på grund av att bollen bryts ner i vattnet och plasten samt gummit bollen är tillverkad av flyter runt i små bitar. Detta är såklart farligt för fiskar och andra varelser i vattnet då de oftast får för sig att äta resterna från bollarna. Flera fiskar dör av plasten och antalet djur i vattnen som blir påverkade ökar. Du kan läsa mer i denna artikel.

 Vi har ungefär 500 golfbanor runt om i Sverige och vissa banor är anknutna till större vatten vilket gör skadan ännu värre då de påverkar flera fiskar. Dessa golfbollar bidrar till att varelserna i havet dör ut och försämrar klimatet i havet. När en golfboll tillverkas så adderar man zinkoxid, zinkakrylat och bensoylperoxid till kärnan för att göra den mer flexibel och hållbar. Dessa ämnen är giftiga för de djur som lever i vattnet och när golfbollarna bryts ner så utsöndras även dessa ämnena vilket bidrar med ännu mer skada. 

Allt detta går att förhindra, genom att göra som vi och plocka upp dem. Även om ni inte gör det så kan ni hjälpa till och bidra genom att återanvända golfbollar istället för att köpa nya. De upplockade golfbollarna är både bra för miljön och är även väldigt mycket billigare trots att bollen prestanda inte har försämrats. Bli en klimathjälte du också samtidigt som du får spela med billiga golfbollar med bra kvalite!